Ovaj manastir je promenio Boru Čorbu: Odlazak u njega u njemu je probudio poseban osećaj koji je nazvao...
Bora Čorba, Foto: Damir Dervišagić

potresno

Ovaj manastir je promenio Boru Čorbu: Odlazak u njega u njemu je probudio poseban osećaj koji je nazvao...

Ovako je Bora Đorđević pričao

Objavljeno:

Roker Bora Đorđević, biće sahranjen danas, 7. septembra, na čačanskom groblju - što je bila njegova poslednja želja.

Juče je, 6. septembra, u njegovom rodnom gradu bio proglašSave and publishen Dan žalosti, a u Kulturnom centru, gde se danas od 11 sati održala i komemoracija, postavljena je knjiga žalosti.

On će biti sahranjen po svim pravoslavnim običajima, kako i red nalaže s obzirom na to da je bio veliki vernik i da je veoma poštovao veru.

Tako je tokom života, prilikom gostovanja u jednoj emisiji svojevremeno otkrio je kako je doživeo odlazak u Ostrog
Tako je tokom života, prilikom gostovanja u jednoj emisiji svojevremeno otkrio je kako je doživeo odlazak u Ostrogfoto: Printscreen/Instagram/CRNOGORCI

Tako je tokom života, prilikom gostovanja u jednoj emisiji svojevremeno otkrio je kako je doživeo odlazak u Ostrog. Tada je, prema njegovim rečima, imao je najveći i najdublji osećaj vere, koji nikako nije uspevao da pretoči u pesmu.

- Bio sam na Hristovom grobu i u Palestini, u pećini. To je strašan i uzvišen osećaj, a najveći i najdublji osećaj vere sam osetio u gornjem Ostrogu - počeo je bio roker, pa je potom dodao:

- Doživeo sam nešto što mogu laički da definišem kao nirvanu, nešto poput potpune smirenosti. Ne znam, nema dovoljno reči da opišem taj osećaj kada sam bio kod Svetog Vasilija. Suviše je strašno i veliko da bih napisao pesmu o tome - govorio je u emisiji kod Marine Rajević Savić.

Bonus video:

00:07

Supruga Dubravka sa obezbeđenjem stigla na groblje

(Espreso / Telegraf / Prenela: I.O.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.